Detta blir femte gången jag skapar något nytt på internet och denna gång kommer det att handla om bilder.

Självporträtt

Bilder har egentligen funnits med mig sedan min ungdom när jag fotade svartvitt och stod och framkallade i källaren till Paulinska skolan i Strängnäs. Skulle vara roligt att plocka fram dem igenom på något sätt… men som ni då ser så att det inte bara min närvaro på nätet som ska börja på ny kula, utan också detta med bilder. Sålde min gamla Nikon, som legat oanvänd i flera år, när det blev för dyrt och krångligt att hålla på med papperskopior. Jag hade då inte heller råd att köpa in mig i den nya digitala tekniken. Men nu, 10 år senare, har jag lyckats få ihop pengar till en begagnad Nikon D7000 med en kitlins på 18 till 200 mm! Detta ska bli min ingång till den digitala systemkameravärlden. Stort tack till Albin Östervall som hjälpte mig med kameravalet. Kolla in hans sida Fredag med foto för fina bilder och roliga fotoupptåg!

Ser i detta två olika vägar som jag förhoppningsvis kommer att jobba med parallellt.

Väg 1:
En väg jag redan börjat vandra med mitt Instagramkonto ”fromstefanspointofview”. Ett konto som är tänkt som en plats där jag ska skapa en berättelse till mina bilder. För att skapa ett mer utmanande och tvingande koncept så slumpar jag bilder från mitt Gurushots-konto. Det gör att jag inte själv kan bestämma vilken bild som jag ska välja, utan jag måste använda min mer kreativa sida och skapa en text till något som kastas upp framför mig.

Angående Gurushots så har jag svårt att betala för att vinna. Visst, du måste ha en bra bild men sedan handlar det om taktik och att köpa sig position och det har jag ingen lust med nu. Så jag använder Gurushots till att slumpa fram bilder men också för att se vilka av mina bilder som går hem hos en bred och kritisk publik. Ett sätt att få återkoppling så att jag inte bara ser det jag själv vill. Men den störta anledningen är för att tvinga mig utanför mina fotoramar så att säga. Med frekvent nya utmaningar som kommer upp, så får det mig att testa nya fotoområden och nya scener att jobba med.

Att dela en citron.
Min i dagsläget mest premierade bild på Gurushots!

Jag kommer att ändra lite på upplägget med mitt Instagramkonto och skriva texterna i min blogg istället för till fotot på Instagram. Instagram blir mer en väg till min blogg.

Väg 2
Denna väg är inte lika klar som Väg 1, men den handlar om att få dela med sig av en resa. Jag vill skapa något där jag kan dela med mig av de lärdomar jag kommer över i min resa som fotograf men även de upplevelser jag får. Helst skulle jag vilja gör detta genom en vlogg i stil med Thomas Heaton tex, men inget är klart och som det ser ut nu får jag börja med text och bilder i blogginlägg! Namnet på konceptet får bli ”Photographic steps”…

Klippa vid Herröskatan, Åland


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation